Министерство на туризма проверява всички рекламни материали, с които се канят

...
Министерство на туризма проверява всички рекламни материали, с които се канят
Коментари Харесай

Започна проверка: Рекламирало ли е Министерството на туризма, че България е дестинация за лов на защитени видове?

Министерство на туризма проверява всички рекламни материали, с които се канят туристи в България, в това число и брошурата, която провокира доста смешки във Фейсбук през празничните дни.

Появиха се изявления, в които се представяше листовка рекламираща България като дестинация за ловджийски туризъм на предпазени типове - диви кози, мечка и рис. Освен обстоятелството, че тези животни не са ловни обекти, иронични изявления провокираха и илюстрациите, с които туристическата листовка показва алпийски козирог вместо дива коза и дива котка вместо рис. Потребителят, който пръв алармира за случая, Емил Енчев, твърди, че ги е разкрил в Информационния център в самото министерство и фактически такива самото ведомство е разкрило тъкмо там.

В изказване през днешния ден от Министерство на туризма декларират, че стартират детайлна инспекция на всички рекламни материали, в това число и за неточности.

За съответната листовка, която популяризира лова на предпазени скотски типове, МТ разяснява, че тя е с формален ISBN номер 978-619-91759-0-3 и е издадена през 2020 г. от Гласове.БГ ЕООД. Част от тиража на изданието е бил закупен през същата 2020 година от Министерството на туризма като подготвен артикул. Министерство на туризма показва, че не е взело участие в правенето на наличието, в подбора на текстовете и фотосите, а и не е издател - предвид това не носи отговорност за позволени евентуални неточности в него.

Към момента тази листовка не се употребява в формалните рекламни акции, а наличните единични бройки от закупената част от тиража са изтеглени от осведомителния център на МТ.

Министър Илин Димитров ще организира и среща с издателите на книжката. При установяването на данни за позволени нарушавания ще бъдат сезирани способените органи, като ще се извърши и инспекция.

От Министерство на туризма твърдят, че не популяризират лов на предпазени типове, а напротив - основна политика на институцията е обвързвана с развиването на устойчивия и зелен туризъм. Ловният туризъм е част от богатата палитра и е форма на различен туризъм, само че при строго съблюдаване на законите и запазване на биоразнообразието и дивите типове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР